Wat is Evernote?

en waarom kan je niet zonder

| Rachel Walraven | Algemeen

Evernote. Misschien heb je er wel eens van gehoord. Misschien heb je het wel eens gebruikt. Misschien zegt het je niets.

Voor mij is Evernote een onmisbare tool om informatie op te slaan en terug te kunnen vinden. Wat het is, of wat het kan zijn en hoe je het kan gebruiken zal ik in dit blog bespreken.

Dus wat is het...

Het is een informatie verzamel systeem. Gebaseerd op notities. Het helpt je alles vast te leggen, bij elkaar te houden, terug te vinden als je het nodig hebt en altijd bij je te hebben.

Dat is best vaag. Laat ik het nog een keer proberen. Evernote is software programma waar in je notities kan maken. De notities kan je organiseren in notitieboeken (die je weer kan bundelen in notitieboek stapels) en je kan ze voorzien van tags.

Wat is daar nou zo geweldig aan?

Wat Evernote anders maakt dan OneNote, Google Keep of andere notitie programma's zijn eigenlijk een aantal dingen:

  • Er zit een geweldig zoeksysteem in waarmee je snel dingen terug kan vinden. Het vindt zelfs handgeschreven woorden in pdf's of afbeeldingen!

  • In een notitie kan echt alles zitten. Links naar website, pdf's, afbeeldingen, taken, links naar andere notities, zelfs taken.

  • Je kan herinneringen aan een notitie hangen.

  • Via de webclipper kan je eenvoudige delen of hele webpagina's in Evernote opslaan.

  • Via de  app op je telefoon kan je scans maken van documenten of foto's en die in Evernote opslaan.

Kortom, het is super eenvoudig om alle soorten aan informatie op te slaan én terug te vinden.

Ok, maar geef eens een voorbeeld hoe je het kan gebruiken.

Je kan het gebruiken om een vergadering voor te bereiden. Link research notities zodat je ze tijdens de meeting bij de hand hebt. En maak aantekeningen tijdens de vergadering.

Je kan het gebruiken om je projecten te plannen en alle informatie over dat project op 1 plek bij elkaar te houden. En om alle gerelateerde taken te hebben. Zo'n taak kan een deadline hebben, terugkerend zijn en je kan taken aan andere toekennen. Als zij ook Evernote hebben krijgen zij de taak automatisch in hun takenlijst te zien. Natuurlijk kan je ook een herinnering aan een taak koppelen zodat  je hem niet vergeet.

Evernote is ook geweldig om je vakantie te plannen. Alle uitstapjes, maar ook reisdocumenten heb je dan altijd bij de hand.

En wat dacht je van een notitieboek voor je huisdieren waarin schema's staan, telefoonnummers van dierenarts, trainer en trimsalon en wat je verder handig vindt om te bewaren.

Ben je van plan een boek te schrijven (of een thesis), dan kan je alle research, drafts en ideeën opslaan in Evernote.

Omdat je met Evernote kan werken in de browser, in je app op Android of iOS, of in je app op PC of Mac zit je eigenlijk nooit meer zonder plek om dat goede idee op te slaan.

En het wordt nog beter

Het is heel eenvoudig om een notitie te delen. En de persoon met wie je de notitie deelt hoeft zelf geen Evernote te hebben! Er wordt niet gevraagd een account te maken. Je hoeft alleen op de link te klikken die je ontvangt en je kan de informatie in de notitie zien. Heeft de persoon wel Evernote, dan kan hij ook nog de rechten krijgen om de notitie aan te passen.

En nu komt het... Het is gratis!

Tenminste de basis functies zijn gratis. Wil je er meer uithalen dan kan je een abonnement nemen. die variëren van 6,99 tot 8,99 euro per maand.