rachel walraven 17Over mij!

Er staat wel mooi boven "Over ons", maar eigenlijk gaat deze pagina over mij; Rachel Walraven.

Walraven WebWerk is namelijk een eenmanszaak, gerund door mij. Wij bieden webdesign in Duiven. Mijn expertise is het bouwen van websites met Joomla!. Zijn er andere specialisaties nodig? Dan werk ik graag samen met experts.

Walraven WebWerk is een professioneel webdesignbureau in Duiven dat ondernemers helpt online succesvol te zijn

Waarom ik doe wat ik doe

De belangrijkste reden dat ik websites bouw, is dat ik mensen graag help om online succesvol te zijn. Een goede basis (je website) is hierbij van groot belang. Daar komt alles immers samen. Door mijn kennis en ervaring in te zetten kan ik jou helpen succesvoller te zijn met jouw website. En daar word ik dan weer blij van.

Bij het bouwen van websites kan ik mijn creatieve- en technische kanten combineren. Omdat ieder project anders is wordt het nooit saai. En wat is er nou mooier dan je werk maken van iets dat je vreselijk graag doet?

Iedere klant en iedere doelgroep heeft zijn eigen wensen doelen en voorkeuren. Om de website daarop aan te laten sluiten, is de uitdaging van elk project.

Mijn uiteindelijke doel is dat:

  • jij trots bent op je website
  • deze voor jou werkt
  • jij alles in hande hebt om jouw online doestellingen te halen.
    Of dat nu meer omzet is, meer naamsbekendheid of minder telefoontjes op een dag.

Kennis en ervaring

Sinds de Commodore 64 heb ik een computer. Tijdens de lessen informatica op het HBO hielp ik mijn docent met de moeiljikste stukjes. En toen er internet voor het 'gewone volk' kwam had ik binnen no-time een aansluiting (met inbelmodem).

In 1998 ben ik begonnen met het bouwen van mijn eerste website. Ik borduurde graag. Daar kon ik wel wat over vinden op internet, maar dat was allemaal in het Engels. Voor mij geen probleem, maar ik dacht “wat als ik die informatie nou eens verzamel op een Nederlandstalige website?”. Zo gezegd zo gedaan. Al snel was ik niet meer met mijn oorspronkelijke hobby bezig, maar met het bouwen en onderhouden van de website. Het forum trok in de hoogtijdagen zo'n 20.000 bezoekers per maand.

Dit vond ik zo leuk dat ik besloot hier mijn werk van te maken. Een opleiding was er toen nog niet, alleen een LOI cursus. Die heb ik gedaan en met een 9.8 als eindcijfer afgerond. 

In 2002 heb ik mijn eigen bedrijf, Walraven WebWerk (let op de WWW) opgericht. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Joomla!

In het begin bouwde ik websites in HTML. Vlak voor ik met mijn eigen bedrijf starte ontdekte ik een Open Source CMS Mambo. Dit gaf mijn bezoekers de mogelijkheid om zelf wijzigingen door te voeren op hun website. Dat was nog eens handig!

Toen er in 2005 een afsplitsing plaatsvond en een deel van de ontwikkelaars met Joomla verder ging ben ik mee gegaan.  Inmiddels heb ik mij volledig gespecialiseerd in het CMS Joomla! Ik ben ook Gecertificeerd Joomla! Administrator.

Mijn belangrijkste redenen om voor Joomla! te kiezen zijn, dat:

  • het een heel robuust en flexibel platform is om websites op te ontwikkelen;
  • het voor de gebruiker eenvoudig is om zonder technische kennis zelf de site te onderhouden;
  • het een heel veilig CMS is;
  • er een super community achter zit, die heel hulpvaardig is (daar hou ik van!).

Inmiddels heb ik meer dan 250 websites gebouwd, bezoek ik regelmatig bijeenkomsten waar over Joomla! gesproken wordt (af en toe geef ik zelf een presentatie) en geef ik trainingen in Joomla!.

Privé

Naast het bouwen van websites heb ik nog wel een aantal andere hobby’s. Ik ben de voorzitter van de Stichting zo!Diva, die activiteiten organiseerd in Duiven, ik zing bij Popkoor Repeat (hoge sopraan), coach het hockey veterinnen team van de Westerduiven (omdat ik niet meer mag keepen) en ik haak graag knuffels.

En die nijlpaarden overal?

Misschien heb je het je al afgevraagd:  "Wat doen die nijlpaarden hier?" Nou, dat zit zo. Nijlpaarden zijn mijn lievelingsdieren. Dat niet alleen, net als bij websites gebeurt bij nijlpaarden het meeste onderwater. Je kan nog zo'n mooie website hebben, de basis is toch de techniek die er achter zit. Dat ziet niemand, maar het moet wel goed werken.

Samenwerking

Ik werk veel samen met Acacia Internet, Paula van Remmen en UNIT1ICT.

Met Walraven WebWerk maak ik ook onderdeel uit van het reclamebureau Communicatiehuis de Liemers.

CDL logo naast elkaar transparant