rachel walraven 17Over mij!

Er staat wel mooi boven "Over ons", maar eigenlijk gaat deze pagina over mij; Rachel Walraven.

Walraven WebWerk is namelijk een eenmanszaak, gerund door mij. Wij bieden webdesign in Duiven. Mijn expertise is het bouwen van websites met Joomla!. Voor andere specialisaties binnen het vak werk ik samen met andere experts.

Walraven WebWerk is een professioneel webdesignbureau in Duiven dat door deskundigheid, duidelijke afspraken en blijvende ondersteuning, ondernemers helpt online succesvol te zijn

Waarom ik doe wat ik doe

De belangrijkste reden dat ik websites bouw is omdat ik mensen graag help om online succesvol te zijn. Daarbij is een goede basis (je website) van groot belang. Daar komt alles samen. Door mijn kennis en ervaring in te zetten kan ik jou ook helpen succesvoller te zijn met jouw website. En daar wordt ik dan weer blij van.

Bij het bouwen van websites kan ik mijn creatieve- en technische kanten combineren. Doordat ieder project anders is wordt het nooit saai. En wat is er nou mooier dan je werk te maken van iets dat je vreselijk graag doet?

Ieder klant, iedere doelstelling en iedere doelgroep heeft zijn eigen wensen en voorkeuren. Dat maakt het  ieder project weer een uitdaging om de website daar bij aan te laten sluiten. 

Mijn uiteindelijke doel is dat jij trots bent op je website, deze voor jou werkt en jij alles in hande hebt om jouw online doestellingen te gaan halen. Of dat nu meer omzet is, meer naamsbekendheid of minder telefoontjes op een dag.

Kennis en ervaring

Sinds de Comodore 64 heb ik een computer. Tijdens informatica op het HBO hielp ik mijn docent met de moeiljike stukjes en toen er internet voor het 'gewone volk' kwam had ik binnen no-time een aansluiting (met inbelmodem).

In 1998 ben ik begonnen met het bouwen van mijn eerste website. Ik borduurde graag. Daar kon ik wel wat over vinden op internet, maar dat was allemaal in het Engels. Voor mij geen probleem, maar ik dacht “wat als ik die informatie nou eens verzamel op een Nederlandstalige website?”. Zo gezegd zo gedaan en al snel was ik niet meer met mijn oorspronkelijke hobby bezig, maar met het bouwen en onderhouden van de website. Het forem trok in de hoogtij dagen zo'n 20.000 bezoekers per maand.

Dit vond ik zo leuk dat ik besloot hier mijn werk van te maken. Een opleiding was er toen nog niet, alleen een LOI cursus. Die heb ik gedaan en met een 9.8 als eindcijfer afgerond. 

In 2002 heb ik mijn eigen bedrijf, Walraven WebWerk (let op de WWW) opgericht en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Joomla!

In het begin bouwde ik websites in HTML. Vlak voor ik met mijn eigen bedrijf starte ontdekte ik een Open Source CMS Mambo. Dit gaf mijn bezoekers de mogelijkheid om zelf wijzigingen te maken in hun website. Dat was handig!

Toen er in 2005 een afsplitsing plaats vond en een deel van de ontwikkelaars met Joomla verder gingen ben ik mee gegaan.  In middels heb ik mij volledig gespecialiseerd in het CMS Joomla! Ik ben ook Gecertificeerd Joomla! Administrator.

De belangrijkste reden om voor Joomla! te kiezen zijn:

  • Dat het een heel robuust en flexibel platform is om websites op te ontwikkelen.
  • Dat het voor de gebruiker eenvoudig is om zonder technische kennis zelf de site te kunnen onderhouden
  • Dat het een heel veilig CMS is
  • Dat er een super community achter zit die heel hulpvaardig is (daar hou ik van!)

Inmiddels heb ik meer dan 250 websites gebouwd, bezoek ik regelmatig bijeenkomsten waar over Joomla! gesproken wordt (af en toe geef ik zelf een presentatie) en geef ik trainingen in Joomla!.

Privé

Naast het bouwen van website heb ik nog wel een aantal andere hobby’s. Ik ben de voorzitter van de Stichting zo!Diva, die activiteiten organiseerd in Duiven, ik zing bij Popkoor Repeat (hoge sopraan), coach het hockey veterinnen team van de Westerduiven (omdat ik niet meer mag keepen) en ik haak graag knuffels.

En die nijlpaarden overal?

Misschien heb je het je al afgevraagd. Wat doen die nijlpaarden hier? Nou dat zit zo. Nijlpaarden zijn mijn lievelingsdieren. Dat niet alleen, net als bij websites gebeurd bij nijlpaarden het meeste onderwater. Je kan nog zo'n mooie website hebben, de basis is toch de techniek die er achter zit. Dat ziet niemand, maar moet wel goed werken.

Samenwerking

Ik werk veel samen met Acacia Internet, Paula van Remmen en UNIT1ICT.

Met Walraven WebWerk maak ik ook onderdeel uit van het reclamebureau Communicatiehuis de Liemers.

CDL logo naast elkaar transparant