E-mail verwijderen via webmail

| Rachel Walraven | email
Mailbox vol? Zo wis je e-mails uit je mailbox
Enorme stapel met papier

Af en toe is het handig om je e-mail op te ruimen, vooral wanneer je inbox bijna vol is.

Als je e-mail is ingesteld op POP, worden je berichten lokaal gedownload, wat betekent dat het wissen ervan op je apparaat geen invloed heeft op de server. Dit kan leiden tot een volle server na verloop van tijd. Om dit te voorkomen, moet je de e-mails rechtstreeks vanaf de server wissen via Webmail.

Is je e-mail ingesteld op IMAP dan zal het wissen van mails in je mailprogramma deze ook van de server verwijderen.

Mail verwijderen via webmail

1. Ga naar je Inbox en selecteer de e-mails die je wilt verwijderen.
    Om meerdere e-mails te selecteren, klik je op de eerste e-mail, houd je de Shift-toets ingedrukt en selecteer je met de pijltjestoetsen of door te klikken met je muis meerdere berichten.
  2. Klik op "Verwijderen" bovenaan de pagina. De geselecteerde berichten worden verwijderd of in de prullenbak geplaatst (afhankelijk van jouw webmail instellingen).
  3. Gebruikt jouw webmail een prullenbak, vergeet deze dan niet te legen.

Tip: Gebruik je POP dan kan je ook je e-mailprogramma zo instellen dat het automatisch e-mails van de server verwijdert! Bijvoorbeeld na 2 weken. Dan kan je tot 2 weken terug op al je apparaten zien, zonder dat je mailbox op de server volloopt.

Hoe kom je bij de webmail?

Heb je een Basis-, Pro of Premium hosting aboonnement dan ga je naar jouwdomeinnaam.nl/webmail (vervang jouwdomeinnaam.nl voor jouw eigen website). Login met je e-mailadres als gebruikersnaam en het wachtwoord dat bij de e-mail hoort.

Heb je een Precence, Presonal, Secure of Essential hosting abonnement dan ga je naar https://webmail.combell.com/. Ook hier log je in met je e-mailadres als gebruikersnaam en het wachtwoord dat bij de e-mail hoort