Mobiele website

Veel mensen bekijken websites (eerst) op hun mobieltje. Daarom zorgen wij er altijd voor dat de website goed werkt op smartphone, tablet en pc.

Waarom is mobielvriendelijkheid belangrijk

Ongeveer 80% van de website bezoeken vinden in eerste instantie plaatst via een mobiel of een tablet. Vooral bij websites voor consumenten. Zakelijk ligt dit percentage een stuk lager. Het is in ieder geval belangrijk dat jouw website een prettige gebruikerservaring oplevert als hij mobiel bezocht wordt.

Ook de laadsnelheid is voor mobiel gebruik belangrijk. Niemand heeft meer het geduld om meer dan een paar seconden te wachten tot een pagina geladen is. Duurt het te lang, dan gaan ze door naar de volgende aanbieder.

Google hecht grote waarde aan het goed functioneren van een website op mobiel. Daarom heeft de mobielvriendelijkheid van je website, of het gebrek daaraan, invloed op je notering in de zoekresultaten. Google geeft zelfs in de zoekresultaten aan of een gevonden site snel laad of niet.  

Wat doet Walraven WebWerk

Vanaf het begin van een project houden wij rekening met de mobielvriendelijkheid. We ontwerpen zodat het design zich vloeiend aan kan passen aan het apparaat waar de website mee bekeken wordt. Ook kunnen we bepaald elementen alleen op mobiel laten zien zodat we ook de functie van de site aan kunnen passen aan het mobiele gebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Whatsapp knopje die alleen wordt getoond op een mobiel of een routeplanner die boven aan de homepage verschijnt zodat de klant die naar je onderweg is snel de route kan vinden.

Tijdens het bouwen houden we ook rekening met de laadsnelheid. Zo houden wij onze code zo clean mogelijk en laden we geen toeters en bellen in die niet nodig zijn. 

In het beheren van de site geven we je advies over hoe je om moet gaan met afbeeldingen, zodat je site ook na verloop van tijd lekker snel blijft.