Daarom kies ik voor Joomla!

9 redenen

Er zijn tal van Content Management Systemen (CMS) op de markt. Keuze genoeg dus. Ik heb er voor gekozen om mij te specialiseren in Joomla! en op deze pagina leg ik je uit waarom ik dat gedaan heb én waarom het voor jou ook een goede keus kan zijn.
Voordelen van Joomla

Veelzijdig, stabiel en betrouwbaar

Met Joomla! kun je allerlei soorten websites bouwen, van kleine one-page websites tot grote sites met heel veel content.  Er draaien honderdduizenden websites op Joomla: van blogs van (on)bekende personen of organisaties tot grote bedrijven als Exact Software, McDonald's en Sony, ministeries als dat van Volkgezondheid, Welzijn & Sport, organisaties als het Vlaams Geneeskundigen Verbond en mediawebsites.

Daarnaast heeft Joomla! de nodige prijzen in de wacht gesleept en wordt het project geleid door een internationaal samenwerkingsverband van meer dan een half miljoen actieve gebruikers. 

Makkelijk zelf je inhoud beheren

Joomla! is een contentmanagementsysteem. Gemaakt dus om je content te beheren. Via een What You See Is What You Get (WYSIWYG) tekstverwerker kan je makkelijk je eigen inhoud schrijven en bewerken. Zonder dat je een letter code hoeft te schrijven. Via de ingebouwde modules kan je automatisch populaire-, recente- of gerelateerde artikelen laten zien.

Versiebeheer

Mochte er tijdens het bewerken van een artikel wat fout gaan dan kan dit met versiebeheer met een paar muisklikken weer hersteld worden. Met versiebeheer kan je ook bijhouden wie wanneer welke wijziging heeft doorgevoerd. Ben je niet tevreden met een verandering die jij (of iemand anders) gemaakt heeft? Ook dan is het zo hersteld. 

Mediabeheer

Naast teksten staan er waarschijnlijk ook plaatjes en bestanden op je website. Deze zijn te beheren via het mediabeheer. Via de teksteditor is het mediabeheer ook te benaderen. Je kan dus je plaatjes uploaden op het moment dat je het nodig hebt. 

Duidelijke structuur

Zeker bij grote websites is een goede structuur in je informatie belangrijk. Voor het beheersbaar houden maar ook voor Google. In Joomla! kan je ongelimiteerd (geneste) categorieën aan maken met een duidelijke boomstructuur. Zo houden jij en je bezoeker overzicht. 

Gebruikers met verschillende rollen

Gebruikersbeheer

Met het gebruikersbeheer van Joomla! kan je makkelijk bepaalde (groepen) mensen bepaalde rechten geven. Dit kunnen rechten zijn om iets wel of niet te kunnen zien op de site of om iets wel of niet aan te kunnen passen in het beheer. Zo kan je bijvoorbeeld een deel van je site alleen toegankelijk maken voor gebruikers met een account.

En je kan één medewerker alleen nieuwsberichten laten plaatsen terwijl een ander de hele website kan onderhouden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Joomla! is veilig

Joomla! besteed veel aandacht aan de veiligheid van de software. Regelmatig komen er dan ook updates vrij die om het systeem optimaal te blijven beveiligen. Ook is er een Strikeforce die actief zoekt naar beveiligingsgaten in de software zodat deze gedicht kunnen worden voor hackers ze vinden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat deze updates geïnstalleerd worden.

Gebruikers met verschillende rollen

Meertalig

Er zijn meer dan 70 talen beschikbaar voor Joomla!. Hiermee kan je een website in één taal maar ook in meerdere talen bouwen.

Alle basisfuncties worden automatisch vertaald, jij hoeft alleen jouw content te vertalen. Als bezoeker kan je makkelijk schakelen tussen de verschillende talen en jouw laatst gekozen voorkeur wordt bewaard voor je volgende bezoek.

Voor uitbreidingen wordt ook vaak al een Nederlandse vertaling gemaakt. Wil je iets aanpassen in de standaard vertaling, dan kan je dat in Joomla! heel eenvoudig zelf doen.

Makkelijk uit te breiden

Joomla! kan al veel uit zichzelf, maar de uitbreidingsmogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Er zijn meer dan 8.000 extensies om je website verder uit  te breiden en functies toe te voegen. Denk bij voorbeeld aan webshops, contactformulieren of eventregistratie.

Gebruikers met verschillende rollen

Beter & Slimmer zoeken

Veel bezoekers vinden het prettig om in de site te kunnen zoeken. Door de ingebouwde zoekfunctie kunnen je bezoekers snel en makkelijk je website doorzoeken. Die zoekfunctie houdt ook statistieken bij daarmee kan jij je site beter afstemmen op de behoeftes van jouw bezoeker.

Bovendien kun je slim indexeren, geavanceerde zoekopties toevoegen, automatisch zoeksuggesties aanbieden, enz. Daarmee is de Joomla zoekfunctie een van de beste in zijn soort.

Uitgebreide ondersteuning

Er is een wereldwijde Joomla community, een netwerk van enthousiaste professionals en amateurs  die elkaar helpen en steeds bezig zijn Joomla verder te verbeteren. Zelf ben ik ook onderdeel van deze community. Ik bezoek regelmatig gebruikersgroepen (als deelnemer en als spreker), maak onderdeel uit van het vertaalteam die de documentatie naar het Nederlands vertaald en ben spreker op de Joomla dagen. 

Naast de community zijn er talloze bedrijven die gespecialiseerd zijn in het hosten en bouwen van Joomla sites. Dus ook als onze samenwerking afloopt kan je  met je site zo bij iemand anders terecht. 

Certificeringsprogramma

Iedereen kan zichzelf webbouwer/ webdesigner en Joomla specialist noemen. Om te zorgen dat je als klant weet dat je met iemand in zee gaat die weet waar hij het over heeft is er een mondiaal certificeringsprogramma voor Joomla. Pas na het behalen van het examen mag je jezelf Joomla Certified Administrator noemen.

Gebruikers met verschillende rollen

Kostenplaatje

Joomla! zelf is gratis. Dat scheelt al snel een paar duizend euro ten opzichte van een 'custom' CMS. Jij betaald mij dus alleen voor maken van de template en het inrichten van Joomla!