Daarom Joomla! 8 redenen om voor Joomla te kiezen

| Rachel Walraven | Algemeen

Vaak krijg ik de vraag, tijdens een kennismakingsgesprek, waarom ik voor Joomla! kies. In dit artikel geef ik 8 redenen om voor Joomla! te kiezen.

8 redenen waarom ik voor Joomla! kies

Flexibel

Er kan ontzettend veel met Joomla!. Zo uit het doosjes is het al ontzettend veelzijdig. Het is makkelijk te koppelen aan andere systemen. Dit maakt Joomla! geschikt voor zowel kleine websites als voor grote sites.

Gebruiksvriendelijk

Joomla! is gebouwd om zonder technische kennis beheerd te worden. Er is een uitgebreide gebruikersstructuur mogelijk zodat je als gebruiker alleen dat ziet wat je nodig hebt. Je kan zelfs de website zo inrichten dat je deze vanaf de voorkant van de website kan beheren. 

zoekmachine vriendelijk

Joomla is van huis uit zoekmachine vriendelijk. Zo kan je per pagina metatags opgeven en is er een ingebouw systeem om oude url's door te verwijzen naar nieuwe.  Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om de SEO opties verder uit te breiden.

Joomla! is veilig

Een veilige website is heel belangrijk. Er is  een speciaal team dat actief zoekt naar 'lekken' in de veiligheid en deze dicht voor ze misbruikt kunnen worden door hackers. Je moet dan natuurlijk wel de updates waarin deze oplossingen zitten installeren. 

Het scheelt je geld

Het CMS is gratis. Je betaald dus geen licentiekosten voor Joomla! of de updates van het systeem. Je betaald alleen de webbouwer voor de tijd die nodig is om het systeem goed voor je in te richten. 

makkelijk uit te breiden

Joomla! kan al veel van zichzelf, maar heb je wat extra's nodig, dan zijn er bijna 10.000 extensies die de functionaliteit van Joomla! nog verder uitbreiden. En wil je iets heel specifieks dan kan er door ontwikkelaars makkelijk uitgebouwd worden op de basis van het systeem.

meertalig

Joomla! is ingebouwd meertalig. Je beheert je website dus gewoon in je eigen taal en je kan makkelijk talen toevoegen. Het enige wat jij nog moet doen is de content vertalen.

 Joomla! community

Er is een grote, actieve en wereldwijde community. Hierin werken developers, gebruikers, webdesigners en andere professionals samen om Joomla! te onderhouden, uit te breiden en te verbeteren. Ook in Nederland is een actieve groep mensen die elkaar bij staan met raad en daad. o.a. via gebruikersgroepen, fora en de jaarlijkse events de Joomladagen en Joostock.

Voorbeelden

Nu je weet hoe geweldig Joomla! is wil je misschien ook voorbeelden van ondernemingen die voor Joomla gekozen hebben. Dit zijn o.a. Peugot.comExact.com  en Veronicamagazine.nl vele anderen. Ook de websites van Radio NPO 1, NPO 2 en NPO 3FM zijn met Joomla! ontwikkeld. Ebay, Citibank en Politie België kozen Joomla! als basis voor hun intranet. 

Download de Joomla Brochure