Zelf uitzoeken welke Joomla versie je hebt

| Rachel Walraven | Joomla!

Om zelf te cotroleren welke Joomla versie gebruikt wordt voor jouw website, hebben wij een handige handleiding gemaakt.

Screenshots van Joomla 2.5 en Joomla 3

Om zelf te cotroleren welke Joomla versie gebruikt wordt voor jouw website, hebben wij een handige handleiding gemaakt.

Om zelf te cotroleren welke Joomla versie gebruikt wordt voor jouw website,  ga je naar het beheergedeelte van de website - www.domeinnaam.nl/administrator.

Joomla versie 1.5

Als je daar bovenaan de pagina een zwarte balk ziet met een groene lijn er onder heb je de 1.5 versie. Om te controleren welke release je hebt moet je echt inloggen.Vervolgens ga je naar Help > Systeeminfo en daar staat welke Joomla versie je hebt. De laatste release voor de 1.5 versie is 1.5.26.

Joomla versie 1.5

Er is nog een variant. Als je inlogscherm op die van het plaatje hieronder lijkt, dan heb je ook een 1.5 versie van het CMS. Hier kan je het release nummer vinden door op het dashboard in de rij onder de tabbladen op de link Systeeminfo te klikken.

joomla15 alt

Joomla versies 1.6, 1.7 of 2.5

Als op de inlogpagina bovenaan de pagina een zwarte balk ziet met een blauwe lijn er onder dan heb je de 2.5 (of de 1.6 of 1.7) versie.

Joomla versie 1.6, 1.7 of 2.5

Voor een 2.5 (of 1.6 of 1.7) versie van het CMS hoef je in de meeste gevallen na het inloggen alleen onder aan de pagina te kijken. Daar staat het volledige versienummer. De laatste release voor 2.5 is 2.5.9. Heb je een 1.6 of 1.7 website, dan is de laatste release hiervan ook 2.5.9. Staat het daar niet, dan kan ga je in het menu naar Website > Systeeminfo. Daar vind je de Joomla versie.

Joomla versie 3

Als je op de inlog pagina een groot blauw scherm krijgt met een inlog formulier dan heb je versie 3.x.

Joomla versie 3

Als je bent ingelogd zie je ook het versienummer rechts onder in het scherm staan.