Hoe maak ik zelf een e-mailadres aan?

| Rachel Walraven | Tutorial, email

Wordt je website soor Walraven WebWerk gehost, en wil je zelf een e-mailadres aanmaken? In deze tutorial lees je hoe je dat doet.

Maak zelf een e-mailadres aan

Wordt je website soor Walraven WebWerk gehost, en wil je zelf een e-mailadres aanmaken? In deze tutorial lees je hoe je dat doet.

Inloggen DirectAdmin

Om een nieuwe e-mailadres aan te maken moet je eerst inloggen in het Controle panel van je website. Dit doe je door achter je domeinaam :2222 te plaatsen (www.jouwdomeinnaam.nl:222). Je komt dan in de login pagina van DirectAdmin waar je je gebruikernaam en wachtwoord in moet vullen. 

login

Eenmaal ingelogd klik je onder "E-mail Management" op de link "E-mail Accounts". Je krijgt een overzichtje te zien van alle e-mailadressen die je al hebt.

management

E-mailadres aanmaken

Klik op de link 'Create Mail Account' om een nieuw adres aan te maken.

Schreenshot e-mailadres aanmaken

Je vult hier de gewenste naam in voor @jouwdomeinnaam.nl en je geeft een wachtwoord op. Deze kan je ook aan laten maken door op het knopje 'Random' te klikken.

Vul eventueel een e-mail quota in, dat is de maximale grote van je mailbox in MB's.

Klik op 'Save' om het e-mailadres aan te maken.

Je krijgt dan een scherm te zien met alle gegevens (ook het wachtwoord wordt hier weergegeven). Sla deze gegevens ergens op want die heb je nodig om je mail op te halen.