E-mail instellingen aanpassen

| Rachel Walraven | Tutorial, email

Moet je een inkomende- of uitgaande server aanpassen? Hieronder leggen we uit hoe je dit in de meest gebruikte programma’s - Outlook en Thunderbird - kan doen. Ook hebben we de aanpassingen op een IPhone en op een Android smartphone opgenomen in de uitleg.

Moet je een inkomende- of uitgaande server aanpassen? Hieronder leggen we uit hoe je dit in de meest gebruikte programma’s - Outlook en Thunderbird - kan doen. Ook hebben we de aanpassingen op een IPhone en op een Android smartphone opgenomen in de uitleg.

In dit artikel leggen we voor veel gebruikte e-mailprogramma's uit hoe je de instellingen van de inkomende- en uitgaande server aan kan passen.

We weten niet voor alle e-mailprogramma’s waar je de instellingen precies aan kan passen dus zit jouw programma hier niet bij, dan kan je het best even zoeken op internet. Je kan zoeken naar bijvoorbeeld ‘Instellingen e-mail wijzigen’ en de naam van jouw mailprogramma.

De mailserver (zowel voor de inkomende mail als voor de uitgaande mail) is voor jou server1.flokkus.nl of server2.flokkus.nl.

Outlook (computer)

• Open Outlook en selecteer bestand.
  • Selecteer het account dat je wilt wijzigen met de vervolgkeuzelijst onder accountgegevens
  • Selecteer Accountinstellingen.
  • Kies voor Serverinstellingen
  • Selecteer inkomende e-mail of uitgaande e-mail om de naam in het vakje ‘Server’ te wijzigen.
  • Wanneer u klaar bent met het bijwerken van de instellingen, selecteert u volgende > gereed.

Thunderbird - aangepast

Als je de server wijzigt, wordt je op een gegeven moment gevraagd om je wachtwoord in te vullen. Zorg dus dat je deze bij de hand hebt.

Om instellingen binnen je e-mailaccount aan te passen, volg je de volgende stappen:

• Klik met rechts op het e-mailadres in de linker kolom
  • Klik op 'Instellingen'
  • Klik op 'Serverinstellingen' en pas de naam van de server aan. Bij poort vul je 993 in (of 143 als 993 niet werkt).
  • Klik op 'Uitgaande server instellingen' - heb je deze optie niet, dan ben je klaar.
  • Pas de naam van de server aan. Vul bij poort 587 in.

IPhone

• Ga vanaf het Home scherm naar Instellingen
  • Tik op Wachtwoorden en accounts
  • Tik op het e-mailaccount
  • Tik bij IMAP op “Account > Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Wijzig bij server inkomende post de servernaam
  • Tik nu bij Server Uitgaande Post op SMTP
  • Tik op Hoofdserver en voer bij hostnaam
  • Tik op Gereed (aan de bovenzijde van het scherm)
  • Tik op “< Account”
  • Tik nogmaals op Gereed (aan de bovenzijde van het scherm)

Android telefoon

• Open de 'E-mail'-applicatie in jouw Apps-overzicht.
  • Klik op de 'menu'-toets.
  • Klik vervolgens op 'Instellingen'.
  • Klik op 'Accountinstellingen'.
  • Selecteer het e-mailaccount.
  • klik op 'Meer instellingen'.
  • Klik vervolgens op 'Instellingen inkomende e-mail' en wijzig de inkomende server
  • Klik op 'Gereed' om de instellingen op te slaan
  • Klik op 'Instellingen uitgaande e-mail’ en wijzig de uitgaande server
  • Klik op ‘Gereed’ om de instellingen op te slaan