Online inkomsten genereren

| Rachel Walraven | Algemeen

Je kan er op het moment niet omheen. Ons hele leven wordt beheerst door een microscopisch klein wezen; covid-19 oftewel Corona. Dit heeft grote invloed op hoe wij de komende periode zaken moeten doen. We leven in een 1,5 meter samenleving en moeten ons daar nu op aanpassen. Maar hoe kan je nou online inkomsten genereren? Dit kunnen we bijvoorbeeld doen door een aantal dingen online aan te bieden. Ik hoop je in dit blog een idee te geven van de mogelijkheden.

Online inkomsten genereren

Online verkoop

Met een webshop kan je je producten (maar ook diensten) online verkopen en hiermee dus direct inkomsten genereren. Bezoekers plaatsen hun product in de winkelmand en afhankelijk van jouw instellingen en hun locatie krijgen zij een of meer verzendt of ophaal opties waar ze uit kunnen kiezen. Betalen kan eenvoudig via iDEAL.

Klanten kunnen een verlanglijstje maken, het is mogelijk om met klantpunten te werken zodat klanten kunnen sparen voor korting, je kan cadeaubonnen verkopen. De opties zijn eindeloos.

Abonnementen

Een andere manier om terugkerende inkomsten te genereren is het verkopen van abonnementen. Zo'n abonnement biedt bezoekers toegang tot informatie, video’s en bestanden. Er kunnen verschillende abonnementen gemaakt worden. Meld een klant zich aan voor een abonnement dan kan hij meteen via iDEAL betalen en krijgt vervolgens toegang tot de informatie die bij dat abonnement hoort. Loopt een abonnement af dan krijgt de klant een e-mail met de vraag of hij zijn abonnement wil verlengen. Een klant kan zijn abonnement opwaarderen om meer te kunnen. Binnen een abonnement kan je klanten ook nog extra’s laten toevoegen. Bijvoorbeeld een 1-op-1 gesprek, of een e-book dat je aanbiedt.

Je bepaalt zelf hoe lang een abonnement loopt. Dat kan van uren tot jaren zijn. Ook is een gratis proefperiode mogelijk.

Voorbeeld: Je geeft EHBO-trainingen. Via een abonnement krijgen klanten toegang tot instructievideo’s, theorie en naslag werk over behandelingen en het omgaan met diverse situaties.  Je biedt een video abonnement aan (met alleen toegang tot de video’s), een naslag abonnement (met alleen toegang tot het naslagwerk) en een combinatie abonnement (met toegang tot alles). Daarnaast kan de klant bij het abonnement diverse pdf’s toevoegen die met informatie die ze kunnen downloaden en printen (bijvoorbeeld een cheatsheets).

Webinars

Bestaat jou werk voornamelijk uit het delen van kennis, omdat je bijvoorbeeld coach of trainer bent, dan kan het verzorgen van webinars een mooi idee zijn en kan je zo inkomsten genereren. Er zijn diverse tools om online bijeenkomsten te organiseren; 1-op-1 of in groepen. Bijvoorbeeld Zoom, Microsoft Teams, Skype of Jitski. Door de inschrijving via je website te laten lopen kan er bij inschrijving meteen via iDEAL betaald worden en kan jij via de site allen aanmeldingen beheersen. Het is mogelijk verschillende prijzen te hanteren voor verschillende groepen. Ook kan je een maximaal aantal deelnemers aangeven.

Het geven van webinars is ook goed te koppelen aan een abonnement, zodat mensen met een abonnement gratis (of goedkoper) deel kunnen nemen of door webinars alleen open te stellen voor abonnees.

Voorbeeld: je biedt software aan. Via webinars geef je informatie over bepaalde functies en hoe je die kan gebruiken. Deze webinars zijn gratis voor bestaande klanten, maar potentiele klanten of mensen van buitenaf vraag je een bijdrage voor deelname. Klanten die na de sessie meer willen weten of persoonlijke verdieping willen kunnen een 1-op-1 sessie boeken.

Onlinetrainingen

Natuurlijk kan je ook een hele training online opzetten (of meerdere trainingen) die bestaat uit verschillende lessen die doorlopen moeten worden. Die lessen kunnen tekst, video, presentaties, pdf’s bevatten en worden afgesloten met een quiz. Het is zelfs mogelijk de training af te sluiten met een toets (quiz) waarbij de deelnemer na het slagen een certificaat krijgt. Alleemaal automatisch.

Per training kan aangegeven worden hoelang hij duurt, de moeilijkheidsgraad, de docent etc.

Ook hier kan het abonnement ingezet worden om toegang te geven tot 1 of meerdere trainingen voor een bepaalde periode. Op deze manier kan je of éénmalige inkomten of terugkerende inkomsten genereren.

Voorbeeld: Je geeft een onlinetraining in het schrijven van teksten voor internet. Via diverse lessen bied je de cursist informatie (in tekst en video) aan. Zij kunnen oefeningen downloaden en ter beoordeling aan je opsturen voor feedback. Na afloop krijgen zij een toets over hun theoretische kennis. Wordt de toets gehaald dan krijgen ze een certificaat van deelname.

Interesse?

Ben je geïnspireerd en wil je eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? 

Maak een (online) afspraak. Ik denk graag met je mee!