Online inkomsten genereren

Je kan er op het moment niet omheen. Ons hele leven wordt beheerst door een microscopisch klein wezen; covid-19 oftewel Corona. Dit heeft grote invloed op hoe wij de komende periode zaken moeten doen. We leven in een 1,5 meter samenleving en moeten ons daar nu op aanpassen. Maar hoe kan je nou online inkomsten genereren? Dit kunnen we bijvoorbeeld doen door een aantal dingen online aan te bieden. Ik hoop je in dit blog een idee te geven van de mogelijkheden.

Webshop starten - wat moet je weten

Je wilt een webshop starten, maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden? In dit artikel lees je wat de (wettelijke) verplichtingen zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Afbeeldingen op je website

Iedereen die zelf zijn website beheert krijgt ermee te maken: Afbeeldingen. Op zich niets spannends natuurlijk, maar als je afbeeldingen op je website gebruikt zijn er wel wat dingen waar je rekening mee moet houden.

Daarom Joomla!

Vaak krijg ik de vraag, tijdens een kennismakingsgesprek, waarom ik voor Joomla! kies. In dit artikel geef ik 8 redenen om voor Joomla! te kiezen.

De AVG heeft impact heeft op de hele organisatie, niet alleen je website. Maar wij bouwen nu eenmaal websites, dus hierbij wat tips voor jouw site. In dit artikel lees je wat je in ieder geval moet doen om je website klaar te maken voor de AVG. 

SSL Certificaat

Je ziet steeds vaker websites met een groen slotje voor de adres balk. Dat komt door een SSL certificaat. Het slotje geeft aan dat de website veilig is.

updates van Joomla voor veiligheid en nieuwe functies

Elk systeem (denk aan Windows en Apple's iOS) krijgen regelmatig een update, om goed te blijven werken en veilig te blijven. Gelukkig komen er ook regelmatig updates van Joomla!. 

Om te zorgen dat je website snel, veilig en betrouwbaar blijft komen er updates van Joomla! uit. In deze updates worden nieuwe functies toegevoegd, wordt er voor gezorgd dat de website goed met de server kan blijven communiceren en worden gaten in de beveiliging gedicht.

Hoe voorkom je dat je website gehackt wordt?

Het nieuws staat er bol van. Websites die worden gehackt, platgelegd met DDos aanvallen en meer van dat soort ellende.

In dit artikel vind je belangrijke informatie over hoe je er voor kan zorgen dat jouw website zo goed mogelijk is beveiligd en wat je moet doen als je (toch) gehackt bent.

Handige tools voor zelfstandige ondernemers

Als kleine zelfstandig ben ik altijd op zoek naar handige programmatjes, websites en tooltjes die mijn leven makkelijker maken. Op Internet is een schat aan dit soort software te vinden, maar het is niet altijd makkelijk de juiste te ontdekken. In de afgelopen periode heb ik hier aardig wat van verzameld en die wil ik dan ook graag met jullie te delen. Mogelijk zitten er een paar bij (of maar één) waar je wat aan hebt. 

Doelgroep van jouw website

Als je over je website na denkt is vaak een van de eerste gedachtes, wat wil ik allemaal kwijt op mijn website? Hoewel dit een hele logische gedachte is, is het niet altijd de meest effectieve manier van omgaan met je site en kan het zelfs averechts werken.

Om de juiste mensen te bereiken moet je weten wie het zijn, toch?

Het belang van een duidelijk doel voor je website

Een modern bedrijf kan bijna niet meer zonder website. Al was het alleen maar om er te zijn op internet. En of je de website nu gebruikt als visitekaartje, als helpdesk of als belangrijkste informatie bron, een goede website valt of staat met het doel.

Hoe kun je weten of je op de goede weg bent als je niet weet waar je naar toe wilt?

Updates,  migraties,  versies en releases

 

Laten we bij het begin beginnen. Versies en releases binnen het CMS Joomla!. Er zijn een aantal versies van Joomla uitgekomen.