rachel walraven 17Over mij!

Er staat wel mooi boven "Over ons", maar eigenlijk gaat deze pagina over mij; Rachel Walraven.

Walraven WebWerk is namelijk een eenmanszaak, gerund door mij.  Vaak heb ik het wel over 'wij', dat komt omdat ik veel met andere ondernemers (experts) samenwerk

Mijn expertise is het bouwen van websites met Joomla!

Walraven WebWerk is een professioneel webdesignbureau in Duiven dat ondernemers helpt online succesvol te zijn

Waarom ik doe wat ik doe

De belangrijkste reden dat ik websites bouw, is dat ik mensen graag help om online succesvol te zijn. Een goede basis (je website) is hierbij van groot belang. Daar komt alles immers samen. Door mijn kennis en ervaring in te zetten kan ik jou helpen succesvoller te zijn met jouw website. En daar word ik dan weer blij van.

Bij het bouwen van websites kan ik mijn creatieve- en technische kanten combineren. Omdat ieder project anders is wordt het nooit saai. En wat is er nou mooier dan je werk maken van iets dat je vreselijk graag doet?

Iedere klant en iedere doelgroep heeft zijn eigen wensen doelen en voorkeuren. Om de website daarop aan te laten sluiten, is de uitdaging van elk project.

Mijn uiteindelijke doel is dat:

  • jij trots bent op je website
  • deze voor jou werkt
  • jij alles in handen hebt om jouw online doestellingen te halen.
    Of dat nu meer omzet is, meer naamsbekendheid of minder telefoontjes op een dag.

Kennis en ervaring

Sinds de Commodore 64 heb ik een computer. Tijdens de lessen informatica op het HBO hielp ik mijn docent met de moeiljike stukjes. En toen er internet voor het 'gewone volk' kwam had ik binnen no-time een aansluiting (met inbelmodem - ken je ze nog?).

In 1998 ben ik begonnen met het bouwen van mijn eerste website. Ik borduurde graag. Daar kon ik wel wat over vinden op internet, maar dat was allemaal in het Engels. Voor mij geen probleem, maar ik dacht “wat als ik die informatie nou eens verzamel op een Nederlandstalige website?”. Zo gezegd zo gedaan. Al snel was ik niet meer met mijn oorspronkelijke hobby bezig, maar met het bouwen en onderhouden van de website. Het forum trok in de hoogtijdagen zo'n 20.000 bezoekers per maand.

Dit vond ik zo leuk dat ik besloot hier mijn werk van te maken. Een opleiding was er toen nog niet, alleen een LOI cursus. Die heb ik gedaan en met een 9.8 als eindcijfer afgerond. 

In 2002 heb ik mijn eigen bedrijf, Walraven WebWerk (let op de WWW) opgericht. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Joomla!

In het begin bouwde ik websites in HTML. Vlak voor ik met mijn eigen bedrijf starte ontdekte ik een Open Source CMS Mambo. Dit gaf mijn bezoekers de mogelijkheid om zelf wijzigingen door te voeren op hun website. Dat was nog eens handig!

Toen er in 2005 een afsplitsing plaatsvond en een deel van de ontwikkelaars met Joomla verder ging ben ik mee gegaan.  Inmiddels heb ik mij volledig gespecialiseerd in het CMS Joomla! Ik ben sinds 2017 Gecertificeerd Joomla! Administrator *.

Mijn belangrijkste redenen om voor Joomla! te kiezen zijn, dat:

  • het een heel robuust en flexibel platform is om websites op te ontwikkelen;
  • het voor de gebruiker eenvoudig is om zonder technische kennis zelf de site te onderhouden;
  • het een heel veilig CMS is;
  • er een super community achter zit, die heel hulpvaardig is (daar hou ik van!).

Inmiddels heb ik meer dan 300 websites gebouwd, bezoek ik regelmatig bijeenkomsten waar over Joomla! gesproken wordt (af en toe geef ik zelf een presentatie) en geef ik trainingen in Joomla!. Sinds 2018 ben ik de contactpersoon voor het Marketing team van Stichting Joomla Nederland. Binnen het team werken we aan de promotie van Joomla! in Nederland.

Joomla logo

Evernote

Sinds juni 2022 ben ik Evernote Expert. Evernote is een software programma voor het maken van aantekeningen en het bewaren van.. eigenlijk alles. Het is een soort tweede brein. Ik gebruik het programma al heel lang voor het opslaan van stukjes code die ik vaak gebruik, notities bij gesprekken en projecten, het opslaan van inspiratie voor ontwerpen maar ook de inhoud van mijn kledingkast staat in Evernote. 

Als Expert kan ik advies geven over hoe je Evernote kan gebruiken in jouw bedrijf en dat kan op een heleboel manieren.

Kortom, ik ben fan!

Evernote_Lockup_Primary_RGB.jpg

Webdesign Duiven e.o.
(dus ook Arnhem, Westervoort & Zevenaar)

Ik ben gevestigd in Duiven, maar heb klanten in de hele regio. Ook wel daar buiten hoor. Het is vaak prettig om iemand te hebben die bij je in de buurt woont, dat houdt de lijntjes kort. Dat betekend niet dat ik niet voor klanten verder weg werk. Ik heb ook klanten in bijvoorbeeld Dordrecht (toevallig! daar ben ik opgegroeid), Amsterdam en zelfs in Frankrijk.

Privé

Naast het bouwen van websites heb ik nog wel een aantal andere hobby’s. Ik zing bij Popkoor Repeat (hoge sopraan), ik kijk graag naar de hockey wedstrijden (zelf mag ik niet meer keepen) en ik haak graag knuffels die ik verkoop via mijn website Gehaakte-Cadeautjes.nl.

En die nijlpaarden overal?

Misschien heb je het je al afgevraagd:  "Wat doen die nijlpaarden hier?" Nou, dat zit zo. Nijlpaarden zijn mijn lievelingsdieren. Ze zien er super schattig uit, maar het is het gevaarlijkste dier in Afrika. Je ziet meestal ook maar een klein stukje van een nijlpaard als hij in het water ligt. De rest is verborgen onder het wateroppervlak. Dat is ook zo bij websites. Je kan nog zo'n mooie website hebben, de basis is toch de techniek die er achter zit. Dat ziet niemand, maar het moet wel goed zijn en (blijven) werken.

Samenwerking

Ik werk veel samen met Acacia Internet, Paula van Remmen en Tekstbureau Saer.

Met Walraven WebWerk maak ik ook onderdeel uit van het reclamebureau Communicatiehuis de Liemers.

CDL logo naast elkaar transparant

 

Gecertificeerd Joomla! Administrator
Joomla! kent een certificatie programma. Om een certificaat te krijgen moet je examen doen die je kennis test van het beheergedeelte van Joomla!. Je moet weten welke instellingen je kan maken, waar ze zitten, wat ze doen en hoe ze samenwerken. Alleen als je tijdens het examen meer dan 80% van de vragen correct beantwoord mag je jezelf Certified Joomla Administrator noemen.