Je wilt een nieuwe website! Wat leuk! Laten wij nou heel goed zijn in het bouwen van websites. Je bent dus op het goede adres.

Of je een bestaande website hebt of nog helemaal niets, wij helpen je met het ontwikkelen van een website die aansluit bij jouw doel en doelgroep. Wij werken niet met templates of thema’s, maar ontwerpen en bouwen een unieke site, speciaal voor jou.

Belangrijk vinden wij:

  • Dat de website aansluit bij de behoefte van jouw klanten
  • Dat de website technische goed in elkaar steekt
  • Dat de website ook goed werkt op telefoon en tablet

Hoe pakken wij webdesign aan

Het ontwikkelen van een nieuwe site gaat altijd via een aantal stappen om tot een goed resultaat te komen:

Tijdens ons kennismakingsgesprek inventariseren wewat je wilt, maar ook wat jij (en jouw klanten) nodig hebben. Ik wil weten wie je bent en wat je doet, waarom je een (nieuwe) website wilt en wat daar dan op moet komen. Welke functies moeten er in de website zitten, wat moeten bezoekers kunnen doen, dat soort zaken. Op basis van dat gesprek maak ik een offerte.

De volgende stap in het webdesign proces is het vastleggen van de (rand)voorwaarden in een functioneel ontwerp en het maken van een grafisch ontwerp.

Hierna gaan we bouwen. Ik zet het grafisch ontwerp om in een template en bouw de website op in Joomla! een gebruiksvriendelijk CMS, waarmee je makkelijk zelf de site kan bijhouden.

Als het (bijna) klaar is kan je mee kijken. De site wordt getest en aanpassingen uitgevoerd. Als de site helemaal klaar is wordt hij live gezet.

Nadat de website live is moet deze onderhouden worden. Het technisch onderhoud nemen wij voor ons rekening. Teksten aanpassen en plaatsen kan je zelf, maar natuurlijk kunnen wij je hierbij ondersteunen.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen?

Maak dan een vrijblijvende afspraak


Verschillende soorten websites

Wij maken heel diverse websites. Van een eenvoudige site waar je je bedrijf, producten en/of diensten kan presenteren tot websites met uitgebreide functionaliteiten. Denk hierbij aan het aanbieden van (betaalde) online trainingen (betaald per training of op abonnement basis), webshops, of complexe eventregistraties (ook te koppelen aan abonnementen).  

  • Bedrijfspresentatie
  • Pormotie van dienst of product
  • Webshop
  • Online trainingen geven
  • Event registratie / ticket verkoop
  • en nog veel meer

Heb je een goed idee en wil je eens met ons sparren over de technische mogelijkheden? Maak een afspraak!


Het webdesign traject uitgediept

Functioneel ontwerp

In het functioneel ontwerp worden de randvoorwaarden en uitgangspunten vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan de doelstellingen voor de site en de doelgroepen, maar ook aan de (menu)structuur en de huisstijl elementen die terug moeten komen zoals logo, kleur en lettertypes. Het functioneel ontwerp is de basis voor de website.

Grafisch ontwerp

Voor er gebouwd gaat worden moet er een ontwerp gemaakt worden. Afhankelijk van de website ontwerp krijg je een ontwerp voor een homepage en een vervolgpagina. Alle andere pagina’s zijn afgeleiden hiervan en worden tijdens het bouwen in dezelfde stijl opgemaakt. Het grafisch ontwerp wordt tijdens de bouw omgezet in een template. Belangrijk is dat de website zich aanpast op een mobiel en tablet. Hier wordt tijdens het ontwerp dan ook al rekening mee gehouden.

Bouw

Jouw website wordt het liefst online gebouwd, in een testomgeving. Tijdens de bouw wordt het CMS geïnstalleerd en configureert. De content wordt geplaatst en de template geprogrammeerd. Als de bouw bijna klaar is krijg je een link zodat je mee kan kijken. We kunnen dan samen de website finetunen zodat deze helemaal naar wens is. Als de site goed getest is in verschillende browsers en op diverse apparaten wordt de site live gezet.

Live gaan

Had je al een website? Dan moet Google weten of er pagina’s een nieuwe locatie (URL) hebben gekregen. Wij maken een lijst van alle oude pagina’s die Google in de index heeft opgenomen verwijzen waar nodig die pagina’s door naar de nieuwe pagina’s. Zo blijven ook oude bookmarks en linkjes werken. Als je wilt koppelen we Google Analytics aan je website zodat er statistieken worden bij gehouden. Daarna is het aan jou om de wereld te vertellen van je prachtige nieuwe website.

Tot slot krijg je een persoonlijke instructie voor het beheren van je website.

Na oplevering

Als de website eenmaal draait moet hij onderhouden worden. Net als voor Windows komen er voor het CMS en de extensies die gebruikt worden regelmatig updates uit. Deze zorgen ervoor dat de website veilig blijft én dat deze blijft functioneren met nieuwe standaarden en technieken. Alle websites die ik ontwikkel worden dan ook geleverd met een Onderhoudscontract.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen?

Maak dan een vrijblijvende afspraak

Heb je liever een kanten klaar pakket voor een vaste prijs per maand?
Neem dan eens een kijkje bij Happy Hippo Websites